Over Woonhaven

Woonhaven Antwerpen is een sociale huisvestingsmaatschappij. We verhuren en verkopen sociale woningen. In Antwerpen zijn er drie sociale  huisvestingsmaatschappijen. Wat we doen en hoe we dat doen, dat staat in onze missie:

Woonhaven Antwerpen biedt huurders een kwalitatieve en betaalbare woning aan in een aangename  omgeving met aandacht voor duurzaamheid en architectuur. Zij creëert een woonmix met respect voor herkomst, overtuiging en sociale achtergrond van de bewoners. Woonhaven Antwerpen draagt bij tot een beter leefklimaat in de stad Antwerpen.

Op die manier draagt Woonhaven Antwerpen bij tot het realiseren van het recht op wonen en het emanciperen van haar bewoners. We staan garant voor een toegankelijke en aangename woonomgeving en hebben aandacht voor het evenwicht tussen respect voor het individu en “samen”wonen.

Met onze missie geven we duidelijk aan verder te willen gaan dan alleen maar woningen verhuren. We geven onze huurders de ruimte om op hun eigen tempo hun leven uit te bouwen. Lukt dat niet zo vlot, dan staan we klaar om een handje te helpen. En dat is dan ook de voornaamste taak van onze sociaal assistenten. Zij staan klaar om huurders te helpen en proberen samen met hen het samenleven in de gebouwen zo aangenaam mogelijk te maken.

We hebben 18.000 huurwoningen, waarvan 97% appartementen zijn. Onze huurwoningen liggen verspreid over de Antwerpse districten (uitgezonderd Ekeren), Mortsel en Edegem. Het aantal slaapkamers varieert van geen (studio) tot 5 slaapkamers. We onderhouden al deze woningen en renoveren ze waar nodig. Daarnaast investeren we continu in nieuwe projecten.

Op deze pagina's vind je meer informatie over onze werking en projecten waar we mee bezig zijn. We hebben ook de belangrijkste documenten hier verzameld, zodat je ze snel kan downloaden.